Over ons

Over Harvest Bay

Wat als lichte staal framebouw gecombineerd wordt met het duurzaamste stalen vliesgevelsysteem ter wereld Jansen Viss? Dat hebben wij gedaan en bieden daardoor een enorme CO2 reductie en een goede ROI.

Jansen heeft besloten om niet alleen door te gaan naar circulariteit maar willen met meerdere marktspelers een integrale dienst aanbieden in de vorm van het consortium Harvest Bay. 

Gare maritime stalen gevel jansen by ods
Het schaalmodel dat gemaakt werd door Jansen voor het ontwerp naar een ontwerp van Bureau Bouwtechniek in samenwerking met Jan de Moffarts Architecten en Neutelings Riedijk Architecten voor Gare Maritime in Brussel kreeg een nieuwe bestemming in het circulaire project "the Field" in Leiden. Foto gemaakt door: Extensa

De uitdaging

Vijftig jaar ervaring in Geveltechniek mag best eens een keer worden uitgedaagd. Studenten van onder andere de TU Delft en UGent faculteit bouwkunde leggen ons regelmatig vraagstukken voor. Steeds vaker vroeg men ons met geveloplossingen te komen vanuit hergebruikt materiaal. Door samen intensief te brainstormen en uit te proberen, kwamen wij op interessante varianten die wij naar marktoplossingen hebben weten te vertalen.

De maatschappelijke uitdaging is misschien nog groter. CO2 reduceren en bouwen met hergebruikt materiaal, het zijn opgaven waar niet iedereen direct een pasklaar antwoord op heeft. Dat mag echter geen reden zijn om het niet te proberen.

Verbinding

Volgens sommigen zijn wij nu al koploper. Wij vinden onszelf ambitieus, nieuwsgierig en betrokken. Ook wij zijn als bedrijf in de transitie van lineair naar circulair. Daarvoor is tijd en verder onderzoek nodig maar niets weerhoudt ons er van om nu alle kennis te bundelen en samen met partners binnen Harvest Bay kennis op te bouwen en te starten met circulair bouwen, hoe moeilijk dat ook is in het begin.

C02 reductie

Wij hebben de milieudata van de Jansen systemen helder en wij zijn trots dat deze systemen tot de meest duurzame op hun respectievelijke terrein behoren. Dat komt door het enorme potentieel van hergebruik van staal. Dat is de basis van ons business model waarmee wij investeerders en opdrachtgevers meerwaarde willen bieden. Tegelijkertijd helpen wij mee aan het reduceren van CO2. Samen leren wij van de eerste ervaringen.

Nieuwe samenwerkingen gezocht

Bent u ook als projectontwikkelaar, bouwheer, architect of leverancier van bouwcomponenten geïnteresseerd om meer te weten over het integrale circulaire bouwconcept? Wij zoeken graag de verbinding op om samen met u tot nieuwe oplossingen te komen. Neem gerust contact met ons op via info@harvestbay.be.

The field Leiden circulaire hotspot
The Field Leiden. Door: Popma ter Steege Architecten